Movimiento Social – Brotsanbert

Desde Brotsanbert seguimos luchando cada día por un cambio en las políticas de drogas… ¿Te unes?

 

El Cercle Cannabis Podem PV organitza aquest dissabte a Castelló la trobada estatal cannàbica. La trobada tindrà el lema «El Repte del Legalitzar el Cànnabis» i compta amb el suport logístic i la presència de representants de Podemos.

El Repte de legalizar el cannabis

El Cercle Cannabis Podem PV organitza aquest dissabte a Castelló la trobada estatal cannàbica. La trobada tindrà el lema «El Repte del Legalitzar el Cànnabis» i compta amb el suport logístic i la presència de representants de Podemos.

El “Cercle Cànnabis Podem PV” organitzarà aquest pròxim dissabte a Castelló de la Plana la trobada estatal cannábica de la formació morada. L’esdeveniment constarà d’una sèrie d’activitats informatives i lúdiques que se celebraran durant tota la jornada en diferents llocs de la capital castellonenca i comptarà amb l’assistència i suport de representants de Podemos tant estatals com a autonòmics i de personalitats destacades de l’activisme prolegalització del cànnabis.

Leer más

Sota el lema “El Repte de Legalitzar el Cànnabis”, els organitzadors volen assenyalar el canvi en la percepció social que s’està produint sobre el consum lúdic i metge d’aquesta planta i els seus derivats i assenyalar-ho com el primer pas per a «un nou paradigma en la política de drogues,» encara que especifiquen que la seua intenció mai serà afavorir les conductes addictives, sinó combatre la criminalitat que comporta la prohibició d’aquesta i altres substàncies.

«Fa falta un replantejament del consens prohibicionista imperant durant el segle XX,» apunten des de l’àrea de Participació de Podem, «un replantejament que s’emmarque dins d’una realitat social on no solament s’ha estès el consum sinó que hi ha una major acceptació social i opinió especialitzada favorable a la dispensació controlada del cànnabis, amb experiències legislatives com la de Canadà, Uruguai, alguns estats d’EUA, Alemanya o Xile.» Al temps assenyalen l’absurd d’una legislació que consenta el consum de cànnabis mentre obliga a usuaris i malalts a acudir al mercat il·legal a proveir-se.

«En l’actualitat s’estima en unes cent mil les persones a Espanya que, afligides d’una o una altra dolència, recorren al ús terapèutic del cànnabis i es veuen obligades a fer-ho al marge de la llei i sense cap protecció com a pacients, mentre que substàncies nocives sense valor terapèutic com el tabac i l’alcohol es consumeixen i venen sense quasi restriccions,» ha explicat el diputat autonòmic Antonio Montiel, assistent a l’acte, «també volem analitzar els avanços que s’estan donant en regulació integral en altres països com Portugal, Uruguai o Canadà i els avantatges que pot resultar tant des del punt vestisca mèdic com socioeconòmic i per a eradicar les màfies que fomenten el trafique il·legal. De fet, creiem que acabar amb el narcotràfic requereix afrontar seriosament la possibilitat d’una regulació integral del cànnabis.»

Amb la finalitat d’ajudar a establir un nou marc de relació entre el cànnabis i la societat valenciana, Podem Pais Valencià presentarà una PNL a mig maig perquè es creu una comissió especial que estudie a nivell tècnic i jurídic com garantir l’accés al cànnabis als usuaris terapèutics. La formació morada desitja que en aqueixa comissió participe la societat civil a través de col·lectius socials, metges, psicòlegs, treballadors socials especialitzats, associacions d’usuaris i col·lectius de persones amb malalties tractables a través del cànnabis.

Les diverses xarrades i taules redones de la trobada del dissabte seran inaugurades pel Secretari General de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, i comptaran amb la participació posterior dels diputats i diputades en Els Corts Beatriu Gascó i Verdier i Antonio Montiel, la diputada en l’Assemblea Regional de Múrcia Mª Ángeles García, l’eurodiputada Estefanía Torres i el diputat en el Congrés Miguel Vila. A més, una de les taules de debat estarà moderada per l’anterior responsable de discurs de Podemos i destacat membre de la formació, Jorge Moruno.

També acudiran personalitats destacades com l’advocat especialista en dret penal Gabriel Miró, els també advocats Héctor Brotons i Esther Sánchez, els psicòlegs Noemí Sánchez i José Carlos Bouso, el filòsof Martín Barriuso i el nutricionista Alejandro Moruno. L’activisme prolegalització estarà àmpliament representat amb personalitats com Javier Miravete, Karulo Abellán, Patricia Amiguet, Lourdes Ciria o la coordinadora del cercle cannàbic autonòmic organitzador Mª Fe Blanes.

Els responsables del canal informatiu de referència estatal Marihuana Televisió denunciaran el recent cas de censura a nivell internacional per part de YouTube, que ha tancat sobtadament i sense previ avise multitud de comptes dedicats al cànnabis i a l’educació sobre drogues. Aquest tancament inclou mitjans de comunicació, bancs de llavors i comptes personals de youtubers.

Les taules tractaran sobre la proposta de regulació GEPCA, l’experiència en l’acció política i l’impuls legislatiu, la història i futur del cànnabis, models de regulació, el autocultiu, moviments socials, els usos terapèutics i l’impacte econòmic de la regulació. Com a tancament lúdic, se celebrarà un concert del raper i activista cannàbic ÀCID 4.20.

Banner activismo social
Despacho Brostanbert
perea.pinoso@gmail.com
Sin comentarios

Dejar un comentario